Oud-student VIVES Roeselare presenteert ijsmachine tijdens infoavond

Frank Devos
ijsmachine.png

Aan VIVES Roeselare, vindt er op vrijdag 31 augustus 2018 van 16 tot 21u een infomoment plaats. Oud-student voedingstechnologie Jonathan Zic uit Sint-Eloois-Vijve zal er een ijsmachine voorstellen. VIVES stimuleert ondernemerschap via de student companies.

Onder begeleiding van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemers) en docenten wordt in het project student company een onderneming opgestart, gerund en afgesloten door een team van studenten. Elke student voert een bepaalde functie uit in het bedrijf.

In het deel Student Company ‘innovatie’ wordt in team gebrainstormd over een product of dienst die het team in het tweede deel ‘ondernemen’ op de markt wil brengen. Na het overtuigen van een jury volgt een marktonderzoek, wordt het product of de dienst verder ontwikkeld en uitgewerkt en wordt een eerste versie van het businessplan opgesteld.

Na rekening te hebben gehouden met de feedback van een groep experten kan gestart worden met het eigenlijke ondernemen. Na productie van het product of de verdere ontwikkeling van de dienst zorgt een doordachte marketingstrategie voor een goede verkoop. De financieel verantwoordelijke van de student company zorgt ervoor dat de boekhouding in orde is.

Bedrijven uit de regio staan in voor het meter- of peterschap van een student company en kunnen ideeën aanleveren voor de ontwikkeling van een innovatief product of innovatieve dienst. Bananenpasta, producten op basis van zeewier, yacon (een zoete wortel) en eetbare insecten zijn enkele voorbeelden van producten die in het verleden in een student company werden ontwikkeld en gecommercialiseerd.

Deel dit via