Opleiding vroedkunde van VIVES Kortrijk zoekt zwangere en pas bevallen vrouwen

Frank Devos
vroedkunde.png

De opleiding vroedkunde van VIVES Kortrijk is op zoek naar zwangere of pas bevallen vrouwen voor een gratis consult. De opleiding vroedkunde bereidt de toekomstige vroedvrouwen graag zo goed mogelijk voor op levensechte situaties. 

Al een tiental jaar oefenen laatstejaarsstudenten vroedkunde van VIVES hun consultatievaardigheden met échte zwangere en pas bevallen moeders. Het is een uniek concept in Vlaanderen en een win-win voor patiënten en de opleiding: zwangere en pas bevallen moeders krijgen een gratis consult met veel tijd om al hun vragen te stellen, studenten kunnen oefenen in een levensechte situatie onder de begeleiding van een ervaren vroedvrouw.

Er zijn prenatale consultaties, postnatale consultaties en uitleg rond babymassage. Geïnteresseerde zwangeren en pas bevallen vrouwen mogen contact opnemen met Florence Van Rompuy ([email protected]) of Liesbet Van Nieuwenhuyse ([email protected]). Zij gaan dan op zoek naar een moment dat het meeste geschikt is voor de zwangeren of pas bevallen vrouwen en voor de studenten zelf.

Deel dit via