Opleiding toegepaste psychologie VIVES neemt deel aan Rode Neuzen Actie

Frank Devos
rodeneuzen.png

Eén op de vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, dikwijls met zware gevolgen. Daarom organiseren VTM, Qmusic en Belfius op zaterdag 3 december 2016 voor de tweede keer op rij Rode Neuzen Dag. Samen met heel Vlaanderen willen zij geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen.

Tienduizenden jongeren vinden of krijgen immers nog steeds niet de zorg die ze nodig hebben. Door ludieke acties willen zij ook het taboe rond psychische problemen doorbreken en het Rode Neuzenprobleem bespreekbaar maken. Ook de opleiding toegepaste psychologie van VIVES neemt deel. Op dinsdag 25 oktober 2016 om 14u45 vindt de kick-off plaats in de campus Kortrijk.

Voor de opleiding toegepaste psychologie liggen psychische problemen bij jongeren, het docentenkorps na aan het hart. Niet alleen omwille van de focus van de opleiding zelf maar ook omdat de hogeschool dagelijks werkt met ruim 13 000 jongeren. Daarom lanceren zij een eigen Rode Neuzen actie. Het docentenkorps daagt de studenten uit in een ‘één tegen allen’.

De actie ‘Eén tegen allen’ houdt in dat de eerstejaarsstudenten in groepjes een aantal opdrachten kiezen met een link naar psychisch welzijn/centra voor geestelijke gezondheidszorg/rode neuzenthema. Via foto’s, filmpjes, tekeningen… bewijzen zij het succesvol uitvoeren van de opdrachten. Ze gaan ook onderling de competitie aan om zoveel mogelijk rode neuzen te verkopen. Ze krijgen hierbij de hulp van de opleidingen afstandsonderwijs in VIVES.

Als alle groepen de opdrachten samen succesvol afwerken, doen de docenten een tegenprestatie naar de studenten toe, die uiteraard ook gelinkt is aan psychologisch welzijn/Rode Neuzendag.

Deel dit via