Opleiding Culinary Arts VIVES hogeschool en Boury Academy gaan uniek en exclusief samenwerkingsproject aan
Vanaf september ’24 gaan de Boury Academy en hogeschool VIVES Brugge hun krachten bundelen in een gloednieuw uniek samenwerkingsproject. Het is een mooi voorbeeld van hoe de private en publieke sector elkaar kunnen versterken.
De Boury Academy is een privé-initiatief om jonge chefs, obers, sommeliers... van over de hele wereld de kans te bieden om te leren en ervaring op te doen in de keuken of het bedieningsteam van Restaurant Boury in Roeselare. Als gastronomisch restaurant met een groot team van getalenteerde medewerkers dient het concept als kenniscentrum voor gemotiveerde mensen. Kandidaten krijgen een goed inzicht in moderne, Europese gastronomie, discipline, mentaliteit en het dagelijkse leven in de horeca. Een zeer verrijkende ervaring. Het programma duurt 3 maanden (niet-Europese kandidaten) tot 6 maanden (Europese kandidaten). Succesvolle stagiairs kunnen worden uitgenodigd om na afloop deel uit te maken van het vast personeel.
Hogeschool VIVES biedt dan weer in het Flanders Culinary Arts Centre, in samenwerking met Hotelschool Ter Duinen, via het keuzetraject ‘Culinary Arts’ van de bachelor hotelmanagement als enige in Vlaanderen de unieke combinatie aan van een hoogstaande gastronomische vorming gecombineerd met een ruime managementopleiding. Hierbij worden toekomstige topchefs niet enkel culinair maar ook qua managementkennis volledig klaargestoomd voor een succesvolle carrière.
Door deze nieuwe samenwerking tussen beide instellingen wordt de praktijkervaring in Boury Academy voortaan officieel gecertificeerd door hogeschool VIVES en levert deze praktijkstage tevens een vrijstelling op voor wie verder de opleiding Culinary Arts wil volgen.
Ben Boury (managing partner van Boury Academy) is alvast heel fier: “In onze Boury Academy bieden we al lang via een uitgebreide praktijkstage een mooi vormingsprogramma aan voor pas afgestudeerden of bachelorstudenten culinary arts maar ook voor professionele chefs uit binnen- en buitenland die zich gedurende een drietal maanden verder wensen te vervolmaken. We mochten in het verleden reeds talrijke stagiairs verwelkomen van over – letterlijk- heel de wereld. Dankzij de samenwerking met VIVES kunnen we dit uniek aanbod straks nog versterken en voor de kandidaten afronden met een officiële certificering door de hogeschool.”
Lode Vanwildemeersch (opleidingshoofd Hotelmanagement – Culinary Arts) knikt instemmend: “Voor onze bachelorstudenten Culinary Arts is het uiteraard een topervaring om hun praktijkstage te mogen volbrengen in een dergelijk vermaard driesterrenrestaurant. Door de krachten te bundelen verrijken we ook elkaars kennis en komen we tot een unieke samenwerking in ons Flanders Culinary Arts Centre (gevestigd in restaurant De Karmeliet te Brugge).”
Lode Vanwildemeersch
-
Culinary Arts en Flanders Culinary Arts Centre