Opleiding agro-en biotechnologie van VIVES Roeselare laat opnieuw een mooie groei noteren

Frank Devos
janvan.png

Maandag 16 september 2019 is het zover. De studenten komen uit zomermodus en gaan van start in een nieuw academiejaar. Op 13 september 2019 is er alvast de startdag. Heel wat nieuwe studenten komen de opleiding agro- en biotechnologie van VIVES Roeselare vervoegen, met opnieuw een stijging van het studentenaantal. Het maatschappelijk belang van de opleiding neemt nog steeds toe in de 21ste eeuw, bevestigt ook studiegebieddirecteur Jan Vandekerckhove.

De bacheloropleiding agro-en biotechnologie van VIVES Roeselare laat momenteel 229 nieuwe inschrijvingen noteren. Deze zijn mooi verdeeld over de verschillende afstudeerrichtingen agro-industrie, biotechnologie, dierenzorg, groenmanagement, landbouw en voedingstechnologie.

Studiegebieddirecteur Jan Vandekerckhove: “We zetten de stijgende trend mooi verder. In 2014 lieten we 190 inschrijvingen noteren en nu 229. Ook tijdens de eerste lesweken komen er doorgaans nog enkele inschrijvingen bij. Sinds dit jaar organiseren we voor het eerst ook het tweejarige graduaat productiebeheer land- en tuinbouw. Ook daar tellen we momenteel al 19 nieuwe inschrijvingen. Samen maakt dat 248 nieuwe studenten.”

De opleiding agro- en biotechnologie doet het goed en daarvoor zijn er verschillende verklaringen. “Je ziet dat het maatschappelijk belang van de opleiding sterk toeneemt in de 21steeeuw. Thema’s als duurzaamheid, voedselproductie, biotechnologie, vergroening, boombeheer, klimaat en landbouw zijn allemaal brandend actueel. In West-Vlaanderen is er een enorme behoefte aan arbeidskrachten in deze sectoren. Er is een groeiende vraag naar geschoolde, hoger opgeleide werknemers. We ontvangen inschrijvingen van over het hele land. Er zijn zelfs studenten die vanuit Nederland naar hier komen om te studeren”, besluit Jan Vandekerckhove.

Deel dit via