Omscholen tot verpleegkundige kan makkelijker dankzij een begeleid studietraject aan VIVES Kortrijk

Frank Devos
verpleegkunde44.png

Randstad Academy biedt in samenwerking met de bachelor- en graduaatsopleiding verpleegkunde van VIVES Kortrijk en verschillende werkveldpartners uit de zorg een begeleid studietraject aan voor mensen die een tweede carrière als verpleegkundige ambiëren. Afstandsonderwijs aan VIVES Kortrijk en intensieve coaching en tewerkstelling vanuit Randstad moeten de overstap naar de zorgsector vergemakkelijken.

Zowel de bacheloropleiding als de graduaatsopleiding verpleegkunde van VIVES Kortrijk verwelkomt werknemers die zich willen omscholen tot verpleegkundige. In afstandsonderwijs kunnen werkenden in het eerste jaar hun huidige job (ook buiten de zorg) met hun studie verpleegkunde combineren. Na het eerste jaar kan men deeltijds als zorgkundige in een zorginstelling werken om er na de studies eventueel definitief aan de slag te gaan. Randstad biedt gedurende het hele traject ook intensieve coaching aan en begeleiding op maat.

“De vergrijzing van de bevolking en de nakende pensioengolf zijn grote uitdagingen voor de toekomst van de zorg”, aldus Nancy Dedeurwaerder, directeur van de graduaatsopleiding verpleegkunde. “Het is belangrijk om ook niet-generatiestudenten aan te trekken via een studietraject dat haalbaar is.”

Verschillende zorginstellingen waaronder az Groeninge (Kortrijk), het Jan Yperman Ziekenhuis (Ieper), de Sint-Jozefskliniek Izegem en het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen stappen mee in het project. 

Er zit een mooie toekomt in de verpleegsector. Randstad, de partners uit onderwijs en zorg hopen dat nog meer mensen overtuigd geraken om in het project te stappen.

Kandidaten kunnen zich nog steeds informeren en inschrijven. Dit kan door te bellen naar 089 35 79 05 of te mailen naar [email protected]. Er is ook meer info op de website van Randstad te vinden.

Deel dit via