Nieuwe voorzitter en ondervoorzitter van overkoepelende studentenraad VIVES

Frank Devos
vertegenwoordigers.png

Deniza Miftari (21) uit Roeselare en Febe Vandewalle (20) uit Meulebeke zijn verkozen tot respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van de overkoepelende studentenraad van VIVES campussen Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Tielt en Torhout.

De overkoepelende VIVES-studentenraad behartigt de belangen van de VIVES-studenten en is het platform waar studenten terecht kunnen voor bemerkingen en suggesties. ‘In onze hogeschool hechten we veel belang aan studentenparticipatie. Een goede wisselwerking en communicatie tussen studenten en beleid zorgt voor een meerwaarde voor de hogeschool en bevordert de drive van onze studenten. We waarderen de inzet van onze studentenvertegenwoordigers en appreciëren dat studenten een extra engagement opnemen als voorzitter en ondervoorzitter’, aldus algemeen directeur Joris Hindryckx. 

Deniza Miftari is studente sociaal werk aan campus Kortrijk. “Zoals mijn studierichting wellicht verklapt, ben ik een maatschappelijk geëngageerd persoon. Ik ben actief lid van de jeugdraad van Roeselare en de studentenraad van het studiegebied sociaal-agogisch werk van VIVES. Daarnaast ben ik jongerenwerker bij Oxfam, schrijfster en fulltime student. Het is een grote eer verkozen te zijn als voorzitter van de overkoepelende studentenraad van VIVES omdat ik geloof in veranderingen. Ik zou graag de stem van de studenten willen overbrengen naar de opleidingshoofden en directie om hun studentenleven zo te vergemakkelijken. Ook word ik graag uitgedaagd en ben ik niet bang mijn grenzen te verleggen.”

Febe Vandewalle is studente orthopedagogie aan campus Kortrijk. “Ik ben actief in verschillende verenigingen en raden. Daar heb ik al enige ervaring opgedaan als bestuurslid en voorzitter. Ik ben dit jaar voorzitter van de studentenraad van het studiegebied sociaal-agogisch werk van VIVES. Ik was een jaar voorzitter van het jeugdhuis van Meulebeke en ik zetel ook in de jeugdraad van Meulebeke. Daarnaast begeleid ik doorheen het jaar verschillende kampen met organisaties als vzw LEJO, Jomba en Kazou en ben ik extra leiding op Akabe-scoutskampen en -activiteiten. Je kan dus gerust stellen dat ik een druk leven heb. Dit is meteen ook de reden dat ik me geen kandidaat gesteld heb als voorzitter van de studentenraad van VIVES. Toch wil ik me met mijn reeds opgedane ervaring engageren als ondervoorzitter, dit ter ondersteuning van Deniza.”

Deel dit via