Nieuw postgraduaat Food Lab Analyst in het studiegebied gezondheidszorg

Frank Devos
foodlab.jpg

Het studiegebied gezondheidszorg van VIVES pakt uit met een nieuw postgraduaat: Food Lab Analyst. Deze opleiding start op 17 september 2019 en loopt over één academiejaar, met telkens lessen op dinsdag overdag en op zaterdagochtend.

Binnen de context van externe voedingslaboratoria en laboratoria in grotere voedingsbedrijven is er een stijgende vraag naar gespecialiseerd personeel voor het uitvoeren van de specifieke chemische en microbiologische analysen op voedingsmiddelen of grondstoffen. Met dit nieuw postgraduaat wil VIVES dus inspelen op een tekort op de arbeidsmarkt.

Huidige of toekomstige werknemers van voedingsbedrijven of laboratoria krijgen gedurende 1 jaar stapsgewijs inzicht in de specifieke chemische en microbiologische analysen die kunnen worden toegepast op een levensmiddel. De opleiding is praktijkgericht en werkt nauw samen met Vlaamse voedingsmiddelenbedrijven en kenniscentra. Dankzij deze goede samenwerking is het mogelijk om interessante stageplaatsen aan te bieden aan de deelnemers van het postgraduaat. 

Het postgraduaat Food Lab Analyst wordt georganiseerd in VIVES Brugge Station en richt zich vooral tot afgestudeerden in de biomedische laboratoriumtechnologie, biotechnologie, voedingstechnologie en voedings- en dieetkunde. De opleiding is ook interessant voor huidige werknemers in de sector die zich willen omscholen met het oog op een functie binnen het laboratorium van het bedrijf. 

Deel dit via