Nieuw: Nederlands niet-thuistaal als bijkomend onderwijsvak in VIVES Brugge Xaverianenstraat

Frank Devos
okan.jpg

VIVES Brugge Xaverianenstraat zal vanaf het academiejaar 2019-20 het onderwijsvak Nederlands niet-thuistaal als bijkomend onderwijsvak inrichten binnen educatieve bachelor secundair onderwijs.

Studenten met een pedagogische vooropleiding kunnen de opleiding via dagonderwijs of afstandsonderwijs in één jaar afleggen en zo een bijkomende onderwijsbevoegdheid verwerven. Ook geïnteresseerden zonder pedagogisch diploma kunnen het onderwijsvak samen met een ander vak volgen in een tweejarig traject.

Het onderwijsvak Nederlands niet-thuistaal zet niet enkel in op taal en didactiek, maar neemt diversiteit en interculturaliteit ook mee in de visie op onderwijs voor meertalige leerlingen en anderstalige nieuwkomers. VIVES gaat voor een totaalplaatje waarbij alle aspecten van het meertalige landschap een plaats krijgen en waarbij ook de praktijkervaring belangrijk is. Door de contactmomenten op woensdagnamiddag te plannen, geeft de hogeschool ook leerkrachten of werkenden de kans om de opleiding te volgen.

Deel dit via