Minister Vandeurzen en burgemeester Landuyt openen nieuw VIVES Zorglab

Frank Devos
openingzorglab.png

Op campus Brugge Xaverianenstraat van VIVES vond gisteren de officiële opening plaats van het nieuwe VIVES Zorglab. Zorglab richt zich op algemene zorgtechnologie in de thuis- en woonomgeving en dit ter ondersteuning van de zorgprofessionals en zorgontvangers. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, knipte het lint door samen met algemeen directeur van VIVES Joris Hindryckx en burgemeester van Brugge Renaat Landuyt.

In co-creatie met bedrijven en eindgebruikers wil het VIVES Zorglab innovatieve technologieën of diensten ontwikkelen, die vervolgens worden uitgetest en geïmplementeerd. Op die manier wordt expertise vanuit de zorg- en kennisinstellingen en ondernemende bedrijven gebundeld.

Het resultaat hiervan is de co-creatie van nieuwe producten of diensten die de behandeling en begeleiding van de patiënt, gebruiker en zijn omgeving kunnen optimaliseren.

Bovendien biedt het VIVES Zorglab ondersteuning aan alle VIVES-studenten en -docenten uit alle opleidingen gezondheidszorg zoals logopedie en audiologie, ergotherapie, verpleegkunde, vroedkunde en voedings- en dieetkunde, alsook aan de opleiding zorgtechnologie.  Zij krijgen de mogelijkheid om interprofessioneel en praktijkgericht samen te werken in een zorgflat of assistentiewoning, het kooklab, een modern klaslokaal, een polyvalente ruimte en de diverse consultatieruimtes. 

Het VIVES Zorglab onderscheidt zich van andere kenniscentra in Vlaanderen door bovenstaande interprofessionele visie, een cliëntgerichte aanpak en de sterke samenwerking met het werkveld.

Deel dit via