Loïc The Rookie Cook komt met studenten koken in nieuw Zorglab in Brugge

Frank Devos
loiczorlgab.png

Loïc lijkt een doodgewone gast: net aan het werk, trapt weleens tegen een voetbal, speelt in een bandje ... Maar achter het fornuis gaat hij helemaal los, en wordt hij The Rookie Cook! Met zijn flitsende #kotfood-filmpjes (en zijn sympathieke zelf natuurlijk) zette Loïc het leven van tienduizenden studenten op z'n kop.

Op vrijdag 29 september 2017 vanaf 10u komt Loïc samen met tien kotstudenten van de opleiding voedings- en dieetkunde koken in het nieuwe Zorglab van VIVES Brugge Xaverianenstraat.

Kotfood in voedingsdriehoek

Met de leerlijn gezondheidspromotie zet de opleiding voedings- en dieetkunde van VIVES Brugge Xaverianenstraat sterk in op duurzame gedragsverandering bij groepen en individuen. Onder het motto “jong geleerd is oud gedaan” is er een educatief aanbod met activiteiten die aanzetten tot bewuster omgaan met voeding, voor kinderen van de lagere school i.s.m. de Centra voor Leerlingenbegeleiding, zoals proefkampioen en winkeloefening.

Maar wat als de proefkampioenen het nest verlaten om te proeven van het leven op kot? Zal de voedingsdriehoek van Hotel Mama zijn vorm behouden als deze opgevuld wordt met kotfood? Yes it can! Studenten voedings- en dieetkunde van VIVES bevragen kotstudenten over hun kookkunsten en peilen naar de noden in dit verband. De bevindingen moeten resulteren in een reeks adviezen en tips voor koken op kot: lekker, gezond, goedkoop, eenvoudig en snel.

Maar tips en driehoeken draaien ronduit vierkant als het bij theorie blijft. Aan de slag gaan tijdens een heuse kookworkshop, is dan ook de beste manier om twijfelaars “uit hun kot” te lokken. Aan tafel!

Zorglab

Het Zorglab omvat een volledig nieuwe uitgeruste zorgflat en assistentiewoning. Daarnaast zijn er diverse consultatieruimtes, een hypermodern  klaslokaal, een polyvalante ruimte en een oefenkeuken met 10 kookunits. Het Zorglab speelt in op het toenemende belang van interprofessioneel samenwerken bij de ondersteuning van zorg en zorgtechnologie in een woon- en leefomgeving. Het onderscheidt zich van andere kenniscentra in Vlaanderen door een interprofessionele visie, een cliëntgerichte aanpak en de sterke samenwerking met het werkveld.

Deel dit via