Lieven Danneels volgt Herman Vanlerberghe op als voorzitter van VIVES

Frank Devos
lievendanneels.png

Lieven Danneels (Izegem) volgt Herman Vanlerberghe (Roeselare) op als voorzitter van de raad van bestuur van Hogeschool VIVES. Lieven Danneels is co-eigenaar en co-gedelegeerd bestuurder van Televic Group in Izegem. Herman Vanlerberghe was 10 jaar lang voorzitter.

Herman Vanlerberghe, van opleiding master in de rechten, werd bestuurslid in 1995, toen Katho ontstond als fusiehogeschool van zeven relatief kleine hogescholen in Zuid-West-Vlaanderen. Hij werd vervolgens ondervoorzitter en in 2010 voorzitter in opvolging van wijlen Eric Vankeirsbilck. Hij leidde mee de fusie tussen Katho en KHBO tot VIVES en bleef ook voorzitter van de nieuwe hogeschool.

Hij vervulde ook andere functies binnen het toenmalige Katho. Zo was hij vijftien jaar lang ondervoorzitter van het Hogeschool Onderhandelingscomité (HOC) en lange tijd ondervoorzitter van de dienst studentenvoorzieningen, eerst Sovo en later Stuvo. Hij was tot voor kort  ook voorzitter van het Roeselaarse ziekenhuis AZ Delta.

Lieven Danneels, van opleiding burgerlijk ingenieur, is topman bij Televic Group. Dat bedrijf telt duizend werknemers verspreid over diverse vestigingen in de hele wereld. Televic ontwikkelt en produceert elektronische communicatiesystemen voor een aantal nichemarkten zoals verpleegoproepen, conferenties en simultaanvertalingen, passagiersinformatie voor trein en tram, en softwareoplossingen voor (taal)onderwijs.

Lieven Danneels was ook voorzitter van Voka West-Vlaanderen en van het bestuurscomité van Kulak. Verder is hij bestuurslid bij Voka Brussel, ziekenhuis Jan Yperman, IMEC en KU Leuven. Daarnaast is hij voorzitter van Vario, de Vlaamse Adviesraad voor Innovatie en Ondernemen.

Deel dit via