Lezing rond voedselverliezen en –verspilling in VIVES campus Brugge

Frank Devos
verspilling.png

Op maandag 5 december 2016 vindt er een lezing plaats in VIVES campus Brugge in het kader van de reeks In Search of Humanity. Van 18u30 tot 20u heeft Jacques Van Outryve het over ‘Voedselverliezen en voedselverspilling, onvermijdelijk of niet?’ Dit gebeurt in samenwerking met met de opleiding voedings- en dieetkunde van campus Brugge en Vormingsplus Regio Brugge.

 ‘Voedselverliezen en voedselverspilling, onvermijdelijk of niet?’ Iedereen heeft letterlijk en figuurlijk de mond vol van voeding en voedselproductie. Landbouw ligt ruim 10 000 jaar aan de grondslag van deze voedselproductie. Dat was voordien anders. De landbouw staat echter voor grote uitdagingen. We willen enerzijds de verloren band met de landbouw opnieuw aanhalen en anderzijds de hele wereld voeden. Is een compromis tussen ‘lokaal’ en ‘globaal’ mogelijk? Of gaat het ene ten koste van het andere? Zijn het vermijden van verliezen en verspilling de oplossing of is meer nodig? De voordracht is een ethische reflectie op landbouw en voeding.

Jacques Van Outryve (°1955) is landbouwkundig ingenieur (bio-ingenieur) (UGent) en is werkzaam als landbouwjournalist bij Boerenbond. Hij is deeltijds lector aan de VIVES Hogeschool (campus Roeselare) voor de vakken religie, zingeving en levensbeschouwing, en Landbouwpolitiek en Voedselveiligheid. Hij is bestuurder bij Vleva, het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap vzw, en dus vertrouwd met Europa en de Europese politiek. Hij is voorzitter van de Belgische vereniging van Landbouwjournalisten (BVLJ-ABJA) en bestuurder van de wereldfederatie van landbouwjournalisten (IFAJ), vandaar zijn brede kijk op de landbouw en de voedselproductie wereldwijd. 

De lezing is gratis maar aanmelden via de inschrijvingspagina is noodzakelijk.

Deel dit via