Leonardo DiCaprio en Tesla maken VIVES warm voor duurzaamheid

Frank Devos
groenmuur.jpg

Duurzaamheid is een belangrijk engagement voor VIVES. Duurzaam handelen is één van de zeven VIVES-competenties van de 21e eeuw. We streven er bijgevolg naar dat al onze studenten en docenten ze bezitten of verwerven.

Om duurzaamheid meer onder de aandacht te brengen, organiseert VIVES daarom op vrijdag 17 maart een dag van de duurzaamheid in de campus Brugge. Dit gebeurt in samenwerking met Klimaatpodium Brugge en met de steun van TUA West.

Een namiddag en een avond lang zet VIVES haar deuren open om haar eigen studenten en docenten, maar evenzeer een breed Brugs publiek, bekend te maken met duurzaamheid in al haar facetten. Op het programma staat voor elk wat wils. Bezoekers kunnen deelnemen aan een aanbod van workshops over duurzame kledij, duurzame voeding op kot, duurzaam wonen …

Of ze kunnen een geleid bezoek brengen aan de ‘verborgen’ plekken in het gebouw, waar de duurzame keuzes op gebied van infrastructuur zichtbaar worden. VIVES-onderzoekers vertellen over hun onderzoek in duurzame thema’s zoals voeding of elektrische wagens.

VIVES doet al heel wat op gebied van duurzaamheid, maar alleen is dat niet altijd even zichtbaar. Eén van de doelstellingen van deze dag is om dit wat meer in de spotlight te zetten, maar het programma is ruimer dan enkel het VIVES-aanbod. Blikvangers zijn onder meer de klimaatfilm Before the flood die Leonardo DiCaprio maakte voor National Geographic en het testpark voor elektrische voertuigen, waar onder meer een Tesla te bewonderen zal zijn.

Later op de avond komen ook nog Minister Bart Tommelein, Brugs burgemeester Renaat Landuyt en Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck langs. Nick Balthazar modereert de gesprekken en het debat met het publiek.

Deel dit via