Leerlingen buitengewoon lager onderwijs komen in contact met therapiedieren dankzij studenten VIVES Roeselare

Frank Devos
dierenkind.png

Studenten van het postgraduaat dieren in de hulpverlening van VIVES Roeselare zakken op dinsdag 17 december 2019 af naar de Kleppe in Everbeek. Daar zullen ze kinderen van 9-11 jaar van De Mozaïek begeleiden en testen met therapiedieren. De Mozaïek biedt buitengewoon kleuter- en lager onderwijs (type 2) aan.

Er vindt een dierondersteunde groepsactiviteit plaats en daarnaast ook een dierondersteunde therapeutische individuele sessie op maat. De therapiedieren die worden ingezet zijn zorgkonijnen, zorgkippen, zorggeiten en zorgezels van De Kleppe. In totaal negen studenten uit verschillende therapeutische specialisaties gaan met de doelgroep en de dieren aan de slag.

De Kleppe bevindt zich op het kruispunt van toerisme, welzijn en zorg, en sociale tewerkstelling. Het begrip inclusie wordt ook in de werking in de praktijk gebracht: bezoekers, vrijwilligers, personeelsleden en de medewerkers die er werkervaring opdoen. Iedereen is gelijkwaardig en iedereen is welkom. Elke bezoeker krijgt er een volwaardige plek en er wordt samen tijd gemaakt om naar elkaar te luisteren. Daarbij is het uitgangspunt dat elk individu talenten heeft, en dat iedereen van iedereen kan leren. De Kleppe voert een autismevriendelijk beleid via prikkelarme kamers en ruimtes, kleurencodes, Sclera-pictogrammen, visualisaties, een belevingsaanbod op maat …

Deel dit via