Leer een drone programmeren en vliegen met een simulator bij VIVES

Frank Devos
droneproject.jpg

Wil je eens een drone programmeren en die vervolgens een vlucht naar jouw wens laten maken doorheen het VIVES-maaklab? Vliegen op een simulator met een groot scherm en bij uitbreiding kennismaken met luchtvaarttechnologie en creatief ontwerp van producten? Dan kan je op zondag 5 mei van 10 tot 18u terecht op de stand van Hogeschool VIVES op de eerste Maker Faire in België. Dat vindt plaats in de Meubelfabriek in Gent. 

De Maker Faire is ontstaan in San Francisco en kan je best omschrijven als een geschifte doe-het-zelf kermis waar alles kan en mag. Robotarmen, een vuurspuwende draak, een pinguïn die touwtje springt … je kan het niet gek genoeg bedenken of je komt het er tegen. Het is dus in de eerste plaats een toonmoment voor creativiteit en vindingrijkheid met de coolste projecten en ideeën van het moment.

Daarnaast zijn er heel wat workshops, keynote speeches en zelfs een comedy night. Het Makersfestival verspreidt zich wereldwijd met als dichtste locatie Rijsel en Eindhoven. België kon niet meer achterblijven. Van 3 t.e.m. 5 mei vindt dit voor het eerst plaats in Gent. VIVES springt mee op de kar van deze unieke opportuniteit en laat iedereen meegenieten van haar technologische creativiteit. 

Er zullen heel wat projectielen rondvliegen op Maker Faire Gent en hierbij helpt VIVES het Maakfestival graag een handje! In een twee uur durende workshop leer je een Parrot-drone programmeren met de Tynker-app. Hierbij word je uitgedaagd om zonder kleerscheuren een parcours te doorvliegen waarin je intussen kennismaakt met het VIVES Maaklab. Onze coole DIY hub vol high end prototyping machines. 

Heb je toch nog een beetje vliegangst? Dan kan je eerst de nodige ervaring en moed bijeenrapen en eerst een testvlucht vliegen op de drone-vliegsimulator. Deze bestuur je aan de hand van een realistische drone controller. VIVES stelt ook gerelateerde opleidingen zoals luchtvaart, ontwerp- en productietechnologie en kunststofverwerking in de kijker. 

Deel dit via