Lancering Bye Bye Grass-campagne in het Atomium door student groenmanagement van VIVES Roeselare

Frank Devos
gras.png

Op dinsdag 26 maart 2019 om 13 uur wordt de ByeByeGrass-campagne gelanceerd in het Atomium in Brussel. Het doel van de campagne is de talloze gazons in private tuinen en publieke parken, die vanuit ecologisch oogpunt nauwelijks bijdragen in de strijd tegen klimaatopwarming en teloorgang van biodiversiteit, te laten evolueren of herin te richten tot natuurlijke vegetatie.

Louis De Jaegere, student groenmanagement aan VIVES Roeselare, is al sinds vorige lente bezig met een kruistocht tegen te veel gazon. Hij riep hierbij reeds de hulp van de koning in en verdedigde een voorstel van decreet in het Vlaams Parlement.

Nu slaat hij de handen ineen met een team van BV’s, wetenschappers en auteurs en samen presenteren ze de goedkoopste, meest efficiënte en simpelste oplossing voor onze klimaatproblemen. Daarvoor hebben ze de hulp nodig van iedereen.

Op het evenement spreekt Louis samen met bioloog en wetenschapsjournalist Dirk Draulans, low-impactman Steven Vromman en groenexpert Bart Backaert over de waanzin van het te veel aan gazon en over hoe we België klimaatrobuust kunnen maken door meer groen maar minder gras. Achteraf is er op het gazon voor het Atomium een symbolische eerste actie …  

Deel dit via