Laatstejaarsstudenten toegepaste informatica en elektronica-ICT naar de Verenigde Staten

Frank Devos
newyork.png

Laatstejaarsstudenten uit de richtingen toegepaste informatica en elektronica-ICT van Hogeschool VIVES campussen Kortrijk en Oostende trekken van 19 tot en met 26 maart 2016 richting de Verenigde Staten. Eerst houden ze halt in Washington. Daar krijgen de studenten o.a. de kans om uitgebreid kennis te maken met de IT-afdeling van het IMF en de Wereldbank.

Ze gaan ook op bezoek bij correspondente Greet De Keyser, die meer uitleg zal verschaffen over het leven en werken in de USA. Tot slot staat nog een voordracht op het programma over databeveiliging. Ook cultuur staat op het programma, met een bezoek aan de verschillende grote musea rond het Capitol en een expo rond nieuwe media.

Vervolgens trekken ze naar New York om daar via verschillende bezoeken heel wat kennis te vergaren over het bedrijfsleven in en rond de miljoenenstad. Zo zullen twee oud-studenten komen spreken over hun huidige job. Ze zijn respectievelijk tewerkgesteld bij Crisp Media en Zentrick.

Een bezoek aan Flanders Trade zal ook meer inzicht verschaffen over de mogelijkheden tot werken in de USA. Bij ask.com zullen de studenten kunnen kennismaken met de nieuwe trends in mobile ontwikkeling. Sportieve uitdagingen zullen er ook zijn met een fietstocht door New York en een (optionele) ochtendloop in Central Park.

Deel dit via