Kunst van studenten op klascontainers van Hogeschool VIVES campus Brugge

Frank Devos
Containerfoto_def.jpg

Acht studenten van het studiegebied onderwijs, plastische opvoeding, van Hogeschool VIVES campus Brugge hebben als examenproject een kunstwerk ontworpen. Het gaat om verschillende methodes: acrylverf, linosnede, grafische of digitale vormgeving … Die kunstwerken werden nu bestickerd op drie klascontainers op de campus.

Het project gebeurde onder begeleiding van VIVES-docenten Tommy Vandendriessche, Kristien Vanhaelewyn en Hilde Michiels. De studenten zijn Kasper Teerlinck, Ellen Bauwens, Alexis Lambrecht, Noah Decoster, Laure Guillemyn, Juna Schelpe, Dakota Kersten en Arne Vander Massen.

De 3 klascontainers zullen 2 jaar blijven staan tot de realisatie van VIVESCity. Met het project krijgen de studenten niet alleen een stem en waardering maar wordt ook de campus wat opgevrolijkt. Het brengt letterlijk kleur in deze coronaperiode.

Bouwondernemer ION realiseert momenteel een nieuw gebouw op de campusgronden, kant Xaverianenstraat. Het gaat om een gedeelte voor een centrum voor levenslang leren, klaslokalen ter uitbreiding van het huidige aanbod en een studentenhuis inclusief gemeenschappelijke delen. Dit complexe programma wordt samengebracht in een gebouw met een hedendaagse en tijdloze architectuur.

Deel dit via