Keuzetraject F.L.O.W.S. van VIVES focust op gezond leven

Frank Devos
international.png

Op donderdag 15 september 2016 vindt in de campus Kortrijk van VIVES de kick-off plaats van F.L.O.W.S. Dit staat voor Focus on healthy Life, Organisations and Wellbeing in Society. Dat is een interdisciplinair en internationaal keuzetraject dat open staat voor inkomende Erasmus+ en VIVES-studenten uit de studiegebieden sociaal-agogisch werk, gezondheidszorg en onderwijs, en de opleiding wellbeing en vitaliteitsmanagement. Daarbij wordt samengewerkt met de dienst internationalisering van VIVES.

In dit Engelstalig keuzetraject of minor ligt de focus op een gezond leven en hoe je dit als professional kan ondersteunen en realiseren, op individueel niveau maar ook op organisatorisch of maatschappelijk niveau. Het gaat naast eigen VIVES-studenten om 14 inkomende studenten uit Hongarije, Tsjechië, Turkije, Oekraïne, Spanje, Roemenië en Letland.

De interdisciplinaire en internationale samenstelling van de groep zorgt vanzelf voor een ruimere blik op het werkveld. Lectoren met verschillende achtergronden zorgen ervoor dat de studenten een brede, genuanceerde en toegepaste kennis krijgen aangereikt. Na een initiatie in methoden en strategieën die bijdragen tot gewenst gezond gedrag of levensstijl, biedt VIVES heel wat ruimte voor een integratief project of een stage in de praktijk.

Deel dit via