Justine Debels uit Menen is 4000e studente handelswetenschappen en bedrijfskunde aan VIVES

Frank Devos
justine4000.png

Vrijdag 20 september 2019 schreef de 4000e student zich in aan het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde van VIVES. Justine Debels uit Menen zal aan VIVES Kortrijk de opleiding Business Administration Management volgen, een keuzetraject in de afstudeerrichting Business & Languages van de bacheloropleiding organisatie en management. Het is meteen ook de eerste keer dat een studiegebied van VIVES, en in West-Vlaanderen in het algemeen, de kaap van 4000 studenten rondt. Het studiegebied telt opleidingen in Kortrijk en Brugge. 

Die 4000 studenten zijn vooral bachelors. Nieuw dit academiejaar is de inkanteling van de graduaatsopleidingen. Die zijn samen ook goed voor 608 studenten, of 525 in Kortrijk en 83 in Brugge. Het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde noteert een stijging van 20%, waarvan 25% in Kortrijk en 10% in Brugge.

Justine Debels: “Ik trok vorig jaar na mijn middelbare studies eerst een jaar naar Chicago. Dit om mijn Engels te verdiepen, levenservaring op te doen en een andere cultuur op te snuiven vooraleer aan de hogeschool te gaan studeren. Ik koos voor VIVES omwille van de goede reputatie. Mijn vriend zit in Kortrijk trouwens in het tweede jaar marketing en is vol lof over de opleiding en de docenten. De kwaliteit en het familiale karakter zijn doorslaggevend, terwijl er hier ook vele vriendinnen studeren”.

“Wat nieuwe inschrijvingen betreft kennen op campus Kortrijk vooral de opleidingen Engelstalige Bachelor of Business Management (+37%), organisatie en management (+22%) en bedrijfsmanagement (+9%) een sterke stijging. In Brugge is dat vooral toerisme en recreatiemanagement (+23 %). Met in totaal ruim 2000 studenten neemt de opleiding bedrijfsmanagement de helft van het aantal studenten in het studiegebied in”, aldus algemeen directeur Joris Hindryckx.

Zo goed als 100% werkzekerheid

“Het succes van het studiegebied is te danken aan een aantal factoren," aldus studiegebieddirecteur Johan De Langhe. “Onze studenten zijn zeer gegeerd door het bedrijfsleven, de overheid en andere organisaties en diensten. Ze verwerven een stevige economische en managementkennis, zowel algemeen als heel specifiek per domein, en uitgebreide communicatievaardigheden.”

“We leren onze studenten vlot omspringen met ICT & social media, onderzoekvaardigheden, zelfstandig en probleemoplossend werken en people management. We vormen hen tot teamplayers en stimuleren hun gedrevenheid. Dit alles resulteert in ongezien hoge tewerkstellingscijfers: 40% van de laatstejaars hebben reeds voor eind juni een contract op zak en drie maand na afstuderen heeft 98 % van de gediplomeerden een job, dit is het hoogste cijfer in Vlaanderen!”

“Belangrijk ook is dat we onze studenten al doende laten leren. Met leerbedrijven, praktische toepassingen, reële opdrachten voor bedrijven, bedrijfsstages en internationale ervaring bieden we een boeiende mix van kennis en kunde, theoretische inzichten en praktische uitwerking, probleemoplossend werken en training on the job”, aldus nog Johan De Langhe.

Deel dit via