Innovatieve app van VIVES en IJsster-Brugge maakt dat je de ijskar niet meer misloopt

Frank Devos
ijs

Dankzij een gratis app op je smartphone kun je nu de Piaggio-ijskarren volgen. Voortaan loop je dus nooit meer je favoriete tussendoortje mis! Dat werd ontwikkeld door VIVES en IJsster-Brugge. De app wordt voorgesteld op donderdag 21 juni 2018 om 17u in VIVES Brugge Station.

Wellicht maakte je het ook al zelf mee. Je (klein)kinderen willen kost wat kost naar een Brugs speelpleintje, maar jij hebt zin in een lekker ijsje. Gelukkig zijn er de Piaggio ijskarren van Veerle Misschaert (IJsster–Brugge) die rondtrekken met een lekker assortiment. En toch kan het nog mislopen, als je de ijskar net voor jou langskwam.

VIVES en IJsster-Brugge helpen je en komen nu met een innovatieve oplossing. Hiermee toont VIVES hoe heel recente technologie (LoRaWAN) onmisbaar is in een historische stad als Brugge. Bovendien is deze innovatieve oplossing ook betaalbaar voor kleine lokale ondernemers. Leuk om weten: deze mobiele app werd ontwikkeld door een Spaanse Erasmus-student die vier maanden in Brugge verblijft.

Deel dit via