Infoavond voor ouders van toekomstige studenten in VIVES Kortrijk en VIVES Brugge Xaverianenstraat

Frank Devos
aula.png

VIVES organiseert op dinsdag 12 november 21019 vanaf 18u45 in VIVES Kortrijk een infoavond voor ouders over studeren in het hoger onderwijs. Op donderdag 14 november 2019 vanaf 18u45 is dat het geval in VIVES Brugge Xaverianenstraat.

Wat is het verschil tussen een graduaat, een bachelor en een master? Wat is leerkrediet? Hoe werkt het examensysteem? Hoe ziet een jaar in het hoger onderwijs eruit? En vooral: wat kost het? Er is telkens onthaal vanaf 18u45, start om 19u en vragenuurtje om 20u30.

VIVES is de grootste hogeschool van West-Vlaanderen en zelfs een van de grootste van heel het land. Maar dat wil niet zeggen dat deze infoavond louter bedoeld is voor (ouders van) toekomstige VIVES-studenten. Integendeel, op deze infoavonden brengen onderwijsexperts van VIVES op een eerlijke en neutrale manier informatie over het hogeschoollandschap, ook voor wie elders gaat studeren dan VIVES. Ook dan ben je van harte welkom.

Op de infoavond voor ouders is er geen specifieke informatie over de verschillende opleidingen van VIVES, noch over afstandsonderwijs of verder studeren na het hoger onderwijs. Daarvoor kan je terecht op de infomomenten. Wel vertellen we je alles over studeren in het hoger onderwijs, en wat voor veranderingen dit voor ouders met zich brengt. Ook toekomstige studenten zijn van harte welkom.

De infoavonden zijn gratis maar aanmelden vooraf is wel verplicht.

Deel dit via