VIVES stuurt complimenten naar lesgevers voor Internationale lerarendag

Frank Devos
leraar.jpg

Vandaag, 5 oktober 2020, is internationale lerarendag. En soms wil je een leraar gewoon eens een compliment sturen zonder dat hij of zij weet van wie het komt. Daarom lanceerde VIVES een pagina waarmee jij je favoriete leraar anoniem in de bloemetjes kunt zetten. Dit gaat uit van het studiegebied onderwijs, met campussen in Kortrijk, Brugge en Torhout.

Geef op de complimentenpagina het e-mailadres in van iemand die je graag een compliment wil sturen, kies het compliment dat het meest op haar of hem van toepassing is, en VIVES stuurt het bericht anoniem. Ook ouders kunnen de leraar van hun kind mysterieus bedanken. Hopelijk worden er op die manier veel leraren gelukkig gemaakt, want ze staan met heel veel passie en liefde voor het lesgeven voor de klas.

Saved by the Bell aan VIVES Kortrijk

Naast deze complimentenactie neemt VIVES Kortrijk ook deel aan Saved by the Bell. Leerlingen en leraren zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen dit zelden of nooit. Met Saved by the Bell roepen de organisatoren alle scholen op om jaarlijks op 5 oktober, op de Internationale dag van de leraar, de schoolbel eens extra te laten rinkelen.

Zo kan iedereen horen dat elk kind en elke jongere recht heeft op goed, kwaliteitsvol onderwijs. Saved by the Bell valt net samen met de start van de tweedaagse Muzische grondhouding voor de eerstejaarsstudenten kleuteronderwijs en lager onderwijs. In de openlucht wordt er gestart met het lied aan te leren en het sensibiliseren van onze leraren in opleiding. Studenten laten nadenken over hoe ze kansen willen, staat hierbij centraal.

Deel dit via