Hogeschool VIVES reikt Aureus VIVES prijs uitzonderlijk uit aan personeel

Frank Devos
jorisvives.png

Elk jaar reikt VIVES aan het begin van het academiejaar de Aureus VIVES prijs uit aan een verdienstelijke Vlaming. De vorige jaren ging deze prijs naar Stig Broeckx (2019), André Oosterlinck (2018), Petra De Sutter (2017), Wouter Torfs (2016) en Herman Van Rompuy (2015). Dit jaar reikt VIVES een speciale Aureus-prijs uit. Die eer valt namelijk het personeel van VIVES te beurt.

“De afgelopen maanden werd er veel gepraat over de helden van de COVID-19-crisis. Eén groep helden wordt te weinig vermeld en daarom kent VIVES dit jaar de Aureus-prijs toe aan haar eigen helden: alle docenten en medewerkers van onze hogeschool”, aldus algemeen directeur Joris Hindryckx tijdens de academische opening.

“Met deze prijs willen we een ere-salut brengen aan onze docenten en medewerkers die vorig academiejaar alles gegeven hebben om op heel korte tijd over te schakelen naar online onderwijs maar terzelfdertijd steeds klaar stonden om studenten individueel te begeleiden waar nodig. Dankzij hen kunnen onze studenten verder bouwen aan hun toekomst en helpen de collega’s onze gezamenlijke toekomst stutten.”

“De rol van de docent en de medewerker zal nooit uitgeteld zijn in de digitale wereld, integendeel. Studenten zullen altijd nood hebben aan echte, menselijke en warme docenten en medewerkers die hen persoonlijk kennen en die hun passie overbrengen. Daarom zijn de collega’s dit jaar onze verdienstelijke Vlaming, nog meer dan de andere jaren.”

Deel dit via