Grote belangstelling voor jobbeurs voor vliegtuigtechniek in VIVES-campus VLOC in Oostende

Frank Devos
educavia.png

Vandaag vond in VIVES Oostende VLOC de eerste editie plaats van Aerojobs. Deze unieke jobbeurs bracht werkzoekenden en studenten vliegtuigtechniek in contact met bedrijven uit de MRO-sector (Maintenace, Repair & Overhaul). "Een specifieke jobbeurs was nodig, want de sector verwacht een verdubbeling van de 2000 jobs in de komende twintig jaar", zegt Geert Keirens, projectmanager van het Vlaams-Nederlandse luchtvaarteducatie-partnership Educavia. 

Sinds 1 januari 2018 werken Vlaanderen en Nederland samen aan innovatieve en uniforme opleidingen voor luchtvaarttechnici binnen het Europees Interreg project Educavia – Education for Aviation. Een van de eerste acties binnen het partnership was Aerojobs, een jobbeurs voor luchtvaarttechnici.

“We zien dat er nood is aan betere contacten tussen de bedrijven en werkzoekenden en studenten, want de komende jaren verwachten we een verdubbeling van het jobaanbod, terwijl bedrijven uit de sector nu reeds moeilijk de juiste mensen kunnen vinden”, zegt Geert Keirens, Projectmanager van Educavia en Afgevaardigd Bestuurder van het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum.

Slechts zes opleidingen in Vlaanderen

Naast een betere afstemming tussen de bedrijven, werkzoekenden en studenten, wil Educavia ook meer aandacht voor de sector in het onderwijs verkrijgen. “Vandaag zijn er slechts zes opleidingstrajecten voor vliegtuigtechniek in Vlaanderen”, zegt Jos Stroobants, voorzitter van het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum.

“In het secundair onderwijs zijn dit Petrus & Paulus Campus West (Oostende), ZAVO (Zaventem) en het Stedelijk Lyceum (Antwerpen). In het hoger onderwijs zijn dit de bachelor luchtvaarttechnologie aan VIVES en de masters luchtvaart aan de Vrije Universiteit Brussel en KU Leuven. Nochtans zijn er in ons land heel wat bedrijven die ook internationaal meespelen, die nood hebben aan dergelijk specifiek geschoolde krachten. Daarom zijn we blij dat naast de werkzoekenden ook 160 studenten uit de verschillende opleidingen vandaag aanwezig waren”, aldus Jos Stroobants.

Deel dit via