Gratis workshop over verwerking van eetbare insecten aan VIVES Roeselare

Frank Devos
entomos.jpg

Wil je zelf professioneel aan de slag met eetbare insecten? Onderzoeksexpert Sharon Schillewaert van Hogeschool VIVES kan je er meer over vertellen tijdens een gratis workshop rond de verwerking van eetbare insecten op dinsdag 25 juni op VIVES Roeselare. Je leert er hoe je praktisch aan de slag kan met die insecten.

Dat insectenkweek duurzaam is, werd al eerder aangetoond. Het is een grote bron van eiwitten die gekweekt wordt op laagwaardige reststromen zoals tuinafval en oogstresten. De insecten hebben maar een kleine oppervlakte nodig om te leven. Ze kunnen verwerkt worden in dierenvoeders, zowel voor kippen en  varkens. Daarnaast zijn ze ook een smakelijk alternatief voor mensen. We zien ze intussen opduiken in fingerfood en andere maaltijden. 

Het eten van insecten kende tot nu toe een wisselend succes. Veel hangt af van de manier waarop je ze serveert. Je kunt ze verwerken in voeding of volledig herkenbaar aanbieden. Dat laatste zorgt soms voor een barrière. Anderzijds, we eten ook allemaal wel eens garnalen, niet? Insecten kunnen op veel verschillende manieren worden aangeboden. Gedroogd, gefrituurd of gebakken. Je zegt het maar.

Deze workshop wordt gratis aangeboden met financiële ondersteuning van Interreg Vlaanderen-Nederland. Plaatsen zijn beperkt en aanmelden is verplicht.

Deel dit via