Gespreksavond met oud-studenten en wielrenners Frederik Backaert en Yves Lampaert aan VIVES campus Roeselare

Frank Devos
wielrennen.jpg

Op dinsdagavond 21 november 2017 vindt in VIVES campus Roeselare een gespreksavond plaats met twee oud-studenten en wielerkampioenen: Frederik Backaert en Yves Lampaert. Moderator van het gesprek is Bart Coopman, hoofdredacteur bij Focus-WTV. Vanaf 17u30 is de ontvangst en mogelijkheid tot deelname aan een sprintwedstrijd. De gespreksavond zelf start om 19u. Je kunt ook een gesigneerd wielertruitje winnen.

Beide landbouwerszonen bouwden na hun studies agro- en biotechnologie aan VIVES campus Roeselare gestaag aan hun wielercarrière. Yves rijdt sinds 2015 bij Quick Step Floors en veroverde na een wereldtitel ploegentijdrijden in 2016 dit jaar, als Belgisch kampioen tijdrijden, zelfs eventjes de rode trui in de Ronde van Spanje.

Frederik tekende in 2014 bij Wanty-Group Gobert. Na o.a. ritwinst en winst van het puntenklassement in de Ronde van Oostenrijk werd hij de voorbije zomer na de Ronde van Frankrijk pas echt bekend bij het grote publiek. Door zijn ongekende aanvalslust was Frederik één van de figuren van deze Tour.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in wielrennen of meer wil te weten komen over de ambities van beide jonge wielrenners is dit de perfecte avond. Bovendien kun je voor de start van het gesprek en de viering zelf al eens je beste beentje voorzetten in een sprintwedstrijd. Iedereen kan deelnemen (geen speciale kleren nodig). Wie wordt de VIVES-sprintkampioen en wint een gesigneerd wielertruitje van één van beide wielrenners? De avond wordt afgesloten met een drankje aangeboden door VIVES.

Deel dit via