Fietskoerier van lerarenopleiding VIVES Kortrijk brengt kennis dichterbij

Frank Devos
fietskoerier.png

VIVES doorkruist het Vlaamse land met de bakfiets naar blokkende en surfende studenten... want zelfs in coronatijden laat de lerarenopleiding van VIVES Kortrijk zijn studenten niet in de steek. Ze liggen ook tijdens deze speciale tijd nauw aan het hart.

VIVES stopt elke dag in een andere gemeente waarbij we onze studenten op afstand bezoeken. In een kleine videoboodschap vertelt de student of docent van de educatieve bachelor kleuteronderwijs, lager onderwijs of bachelor-na-bachelor (banaba) buitengewoon onderwijs hoe hij/zij in deze coronatijden bij de ‘les’ blijft… want VIVES overbrugt elke afstand.

De fietskoerier van de lerarenopleiding van VIVES Kortrijk heeft dus een speciale missie. Kennis dichterbij brengen, dichtbij als het moet. Dat neemt de fietskoerier, docent Jan Allegaert, graag letterlijk. Geen afstand is te ver, geen hindernis te hoog en geen probleem is te groot.

Maar ook de fietskoerier moet wegens de maatregelen tegen het corona-virus in zijn kot blijven en dat neemt hij letterlijk. VIVES brengt daarom de kennis tot in de huiskamer van onze studenten waar studenten op afstand bezig zijn met groepswerk, alternatieve stageopdrachten en zoveel meer. Wil je de fietskoerier volgen? De filmpjes verschijnen telkens op de Facebookpagina en Instagram-account van de opleiding.

Deel dit via