Expertisecentrum agro- en biotechnologie VIVES zet schouders onder nieuwe B2B-Smaakmarkt

Frank Devos
boer2.png

Kmo’s uit de voedingssector vragen nieuwe afzetmarkten over de lands- en provinciegrenzen heen. Daarom slaan de provincies Oost- en West-Vlaanderen, Wallonië en de Noord-Franse regio’s Hauts-de-France en Grand Est de handen in elkaar.  Ze ondernemen acties om korte keten strategieën te ontwikkelen en zakelijke relaties tussen professionals in de landbouw- en voedingssector en retailers en distributeurs te bevorderen. 

Op 18 maart 2019 vindt de meest karaktervolle, interregionale B2B-Smaakmarkt plaats in Kortrijk Xpo met maar liefst 100 streek- en hoeveproducenten uit Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk. Het gaat om een initiatief van onder meer VIVES, meer specifiek de onderzoeksgroep voeding van het expertisecentrum agro- en biotechnologie van VIVES Roeselare.

Van biologische sappen, verfrissende streekbiertjes, traaggeroosterde koffie tot kwalitatief hoevevlees en verse groenten en fruit. Door een bezoek te brengen aan de beurs ontdekt de chef-kok, grossist, distributeur, horeca-uitbater of retailer het boeiende verhaal achter de unieke producten. 

Deel dit via