Eerste afgestudeerden van de HBO5-opleiding winkelmanagement ontvangen diploma in Kortrijk

Frank Devos
gradwinkel.png

Afgelopen vrijdag studeerden de eerste zeventien studenten af in de HBO5-opleiding winkelmanagement. Het zijn de eerste studenten die het tweejarige dagtraject aflegden aan VIVES Campus Kortrijk en zich vanaf nu officieel gegradueerden in het winkelmanagement mogen noemen. 

De opleiding winkelmanagement is een praktijkgerichte opleiding, waarbij een derde van de contacturen via werkplekleren wordt georganiseerd en lessen worden gegeven door docenten uit het werkveld. Coördinator van de opleiding Anja Vanroose toonde zich zichtbaar trots op de afgestudeerden: “Dit zijn studenten die nog van zich zullen laten horen. In de laatste fase van hun opleiding hebben ze zelf een winkelconcept bedacht, via crowdfunding geld ingezameld, leveranciers gezocht, de pop-up store ingericht én met succes uitgebaat.” De conceptstore in winkelcentrum K in Kortrijk kreeg veel bekijks van bezoekers, klanten én in de pers.

Billy Deprez, een van de afgestudeerden, was lovend over de opleiding. “Je leert natuurlijk heel wat theorie die je nodig hebt voor de job, maar tijdens de opleiding krijg je vooral veel praktijkkennis mee die je dagdagelijks kunt gebruiken in je functie en dat maakt nu eenmaal het verschil. Het waren twee heel leerrijke en boeiende jaren: we hebben uitgebreid kennisgemaakt met alle facetten van het beroep van een winkelmanager en ik ben nu klaar voor de volgende stap.”

“Dat onze opleiding een schot in de roos is," vervolgt Anja Vanroose, "bewijst dat meer dan de helft van alle studenten die nu afstudeerden al een job in de retail hadden nog voor ze hun daadwerkelijke diploma behaalden. Bovendien heeft een aantal van deze studenten er nog niet genoeg van en hebben ze besloten verder te studeren voor een volgend diploma.”

Bedrijven die interesse hebben om samen te werken met deze opleiding of die graag werkzoekenden doorsturen naar het graduaat winkelmanagement van VIVES kunnen met contact opnemen met Anja Vanroose. “Nu onze eerste studenten zijn afgestudeerd, kijken we natuurlijk naar nieuwe mogelijkheden en uitdagingen voor de toekomst. We willen groeien, dat is zeker, en dat doen we graag samen met de sector waar deze studenten later in terechtkomen.”

Deel dit via