Educatief pakket VIVES genomineerd voor de Bieb Web Awards

Frank Devos
misia.png

Voor de vierde keer reikt de Bibliotheekschool van Gent de Bieb Web Awards uit. Het educatieve pakket 'Misia’s missie. Op speurtocht in het familieverleden’ van VIVES werd genomineerd in de categorie ‘Vroeg wijs’.

Het pakket werd ontwikkeld door het expertisecentrum onderwijsinnovatie van VIVES, in samenwerking met verschillende erfgoedorganisaties: Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, Stadsarchief Halle - den Ast, Gemeentearchief Dilbeek, Familiekunde Dilbeek, Familiekunde Vlaanderen en vzw Servais.

Via het pakket ‘Misia’s missie’ wordt een educatief lessenpakket aangeboden, waarin kinderen uit de tweede graad lager onderwijs kennis kunnen maken met de boeiende wereld van de familiegeschiedenis. Kinderen leren er meer over hun voorouders en hun naamgeschiedenis, en gaan ook creatief aan de slag door een herinneringsdoos te maken. In het lessenpakket staat ook een archiefbezoek ingeroosterd. Het educatief pakket is voor iedereen gratis online beschikbaar via www.erfgoedindeklas.be en www.familiegeschiedenis.be.

Deel dit via