Educatief erfgoedpakket VIVES Missia's Missie in de prijzen op Bieb Web Awards

Frank Devos
misia.png

Voor de vierde keer reikte de bibliotheekschool van Gent de Bieb Web Awards uit. Het educatieve pakket ‘Misia’s missie. Op speurtocht in het familieverleden’ behaalde een bronzen medaille in de categorie ‘Vroeg wijs’.

Het pakket werd ontwikkeld door het expertisecentrum onderwijsinnovatie als onderdeel van het project Hoe brengen we erfgoed en onderwijs dichter bij elkaar? van hogeschool VIVES, in samenwerking met verschillende erfgoedorganisaties: Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, Stadsarchief Halle - den Ast, Gemeentearchief Dilbeek, Familiekunde Dilbeek, Familiekunde Vlaanderen en vzw Servais. Projectcoördinator is Elien De Meyere.

Via het pakket ‘Misia’s missie’ wordt een educatief lessenpakket aangeboden, waarin we kinderen uit de tweede graad lager onderwijs laten kennismaken met de boeiende wereld van de familiegeschiedenis. Kinderen leren er meer over hun voorouders en hun naamgeschiedenis, en gaan ook creatief aan de slag door een herinneringsdoos te maken. In het lessenpakket staat ook een archiefbezoek ingeroosterd. Het educatief pakket is voor iedereen gratis online beschikbaar via www.erfgoedindeklas.be en www.familiegeschiedenis.be.

Deel dit via