EDU BY KU Leuven en EDU BY VIVES bieden educatieve opleidingen secundair onderwijs aan in Brugge en Kortrijk

Frank Devos
secundair.jpg

Je hebt al een diploma en/of nuttige ervaring en je wil graag leraar secundair onderwijs worden? Dan is een educatieve opleiding (EDU) voor jou het antwoord. 

Binnen EDU bieden KU Leuven, zijn Campus Kulak en Hogeschool VIVES, op hun campussen in Brugge en Kortrijk, samen educatieve opleidingen op maat aan, met interessante combinatiemogelijkheden binnen het bredere EDU-netwerk. Die vervangen vanaf het academiejaar 2019-20 de vroegere specifieke lerarenopleidingen (SLO). De Nederlands-Vlaamse AccreditatieOrganisatie (NVAO) heeft daartoe zopas groen licht gegeven.

EDU biedt je unieke kansen om reeds tijdens je opleiding de realiteit van het leraar zijn te ontdekken. Je krijgt een stevige basis om in de klas samen met je leerlingen aan de slag te gaan. Door de samenwerking tussen KU Leuven en VIVES, zal je EDU-opleiding je meteen in contact brengen met de verschillende profielen die leraren elk vanuit hun eigen achtergrond hebben. Zo bouw je, samen met andere graduaats-, bachelor- en masterstudenten, aan een gemeenschappelijke basis en leer je ook de eigenheid van elk type leraar kennen. Meteen de beste start om later in één schoolteam te werken.

Alle opleidingen van EDU zetten maximaal in op flexibele trajecten in dag-, avond- en weekendonderwijs. Voor wie al in het onderwijs aan de slag is, zijn er speciale leraar-in-opleiding-faciliteiten.

Deel dit via