Duurzame kookwedstrijd in VIVES campus Brugge

Frank Devos
veggieplus.png

Op donderdag 1 maart 2018 om 18u vindt een duurzame kookwedstrijd plaats in het kooklab van VIVES campus Brugge. Deze ‘VI-veggie-NIGHT’ wordt georganiseerd naar aanleiding van de opening van het nieuwe kooklab en de campagnes Donderdag Veggiedag, Gezonde Campus en Duurzame Campus.

Studenten en docenten krijgen in teams van twee tot vier personen de opdracht om een duurzaam vegetarisch gerecht te ontwerpen én klaar te maken. In één week tijd was de wedstrijd volzet. Er zijn tien groepjes met in totaal 40 deelnemers, waaronder 33 koks. Om 19u45 wordt de winnaar bekendgemaakt.

Onder duurzame voeding verstaan we het gebruik van lokale, seizoensgebonden groenten, biologisch geteeld. Daarnaast wordt ook gelet op de hoeveelheid afval die tijdens de bereiding wordt geproduceerd. De maaltijd dient ook ‘fair’ te zijn en met een zo laag mogelijk ecologische voetafdruk. Om te bewijzen dat duurzaam en vegetarisch eten ook lekker kan zijn, wordt uiteraard ook gelet op de smaak en presentatie. Een deskundige jury zal de gerechten beoordelen op alle facetten. Ook de deelnemers krijgen de kans om elkaars gerechten te proeven en te beoordelen.

De deelnemende teams maken de gerechten klaar in het gloednieuwe kooklab van VIVES campus Brugge. Ze krijgen een startbedrag van 50 euro waarmee ze de nodige ingrediënten kunnen aankopen. De winnaars worden niet alleen bekroond met een Netflix-abonnement, maar zien hun recept ook op het menu van campusrestaurant Sodexo verschijnen tijdens het lopende academiejaar. 

Deel dit via