Drone- en robocontest in VIVES campus Kortrijk

Frank Devos
drone2.png

Op woensdag 18 mei 2016 vindt de 11de editie plaats van de drone- en robocontest in VIVES campus Kortrijk. De drone- en robocontest staat open voor jong en oud, professionelen en hobbyisten. Het is een wedstrijd met lijnvolgrobots, voornamelijk tussen verschillende secundaire scholen uit West- en Oost-Vlaanderen. Het gaat om een initiatief van de bacheloropleiding elektronica-ICT.

Alle studierichtingen komen in aanmerking, zowel uit ASO, TSO als BSO. Traditioneel zijn de studierichtingen elektriciteit-elektronica, industriële ICT, elektromechanica en industriële wetenschappen goed vertegenwoordigd. Echter, jaar na jaar zien we de deelname van ASO-scholen toenemen (vooral wetenschappen-wiskunde). Het doel van de robocontest is om met een robotwagentje autonoom een lijn te volgen via een sensor.

De wedstrijd bestaat erin om zo vlug mogelijk en zo ver mogelijk het parcours af te leggen dat gradueel moeilijker wordt… De deelnemers kunnen zelf een robot maken, of meestrijden met een aangekochte robot. Deelnemen kan in teams (maximum drie personen) of individueel. Robots kunnen gratis ontleend worden op de hogeschool. Daarnaast zijn er zijn ook LEGO mindstorms Ev3 boxen ter beschikking voor uitlening. 

Dronecontest

De dronecontest is een wedstrijd met telegeleide helikopters of drones. Het wordt een heus ‘hindernissenparcours voor drones’. Iedereen die een multicopter of telegeleide helikopter heeft, kan meedoen. De piloten leggen een spectaculair parcours af om hun kundigheid tentoon te spreiden… We maken een indoor flying arena van 270m² met allerhande hoogtechnologische uitdagingen.

Deel dit via