Docenten VIVES Roeselare vormen erehaag voor afstuderende studenten bachelor verpleegkunde

Frank Devos
erehaag.png

2020 is het jaar dat de eerste lichting studenten verpleegkunde afstudeert van de vierjarige bacheloropleiding. Vroeger bedroeg dit drie jaar. COVID-19 gooide echter flink roet in het eten van hun laatste academiejaar. Om dit jaar alsnog in alle schoonheid, waardigheid én samen af te sluiten organiseerde VIVES Roeselare vanmiddag een speciaal coronaproof afscheidsmoment voor hen. 

Meer dan ooit waren studenten verpleegkunde keihard nodig in de zorginstellingen. Oorspronkelijke stages werden heringepland en velen liepen stage op COVID-afdelingen, in woonzorgcentra en COVID-triagewachtposten. VIVES vindt daarom dat zij dubbel en dik een waardig afscheid verdienen in plaats van een afscheid in mineur zonder medestudenten en docenten.

Speciaal daarom vormden vanmiddag de docenten een erehaag voor elke student die zijn/haar diploma kwam afhalen en applaudisseerden ze oorverdovend luid. Ook was er een babbelbox aanwezig zijn waarbij een docent studenten interviewde om zijn/haar ervaringen te delen als student verpleegkunde. Op die manier wil VIVES de studenten toch nog een blijvende (fysieke) herinnering bezorgen aan hun laatste memorabele jaar als student verpleegkunde in Roeselare. 

Jaarcoördinator en docente verpleegkunde Ann Dumon: “We zijn zo trots op onze eerste vierdejaars bachelor verpleegkunde. Voor alle hindernissen die ze genomen hebben, met als kers op de taart deze COVID-periode… Met zoveel onzekerheid, heldenmoed, doorzettingsvermogen en flexibiliteit er blijven voor gaan, vanop afstand ondersteund en ondertussen ook de medestudenten missen, dat verdient respect! Omdat niets gewoon is, in deze ongewone tijd, zeggen we chapeau, je hebt de eindmeet behaald, proficiat!”

De eigenlijke promotiezitting is vanwege de coronamaatregelen verplaatst naar oktober 2020.

Deel dit via