Docente Dominique Lannoo van VIVES Kortrijk publiceert derde Franstalige roman

Frank Devos
domlan.png

Dominique Lannoo, docente aan het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde van VIVES Kortrijk, publiceerde vorige week haar derde roman. Le cri du cœur is opnieuw in het Frans geschreven, een taal die voor haar door haar baan als docente Frans als een tweede natuur aanvoelt.

Dominique Lannoo heeft een diploma Romaanse filologie en en groeide op in een gezin waar zowel Nederlands als Frans gesproken werd. Deze vroege tweetaligheid en onderdompeling in de Franse cultuur leven tot op vandaag verder in haar passie voor het Frans. Aan de studenten handelswetenschappen en bedrijfskunde van VIVES Kortrijk probeert ze vooral haar liefde voor het Frans en haar enthousiasme om te communiceren in een vreemde taal over te brengen. Eerder publiceerde Lannoo ook al Reflets turquoises (2018) en Mon marathon (2019).

Le cri du cœur gaat over de gepensioneerde Hubert, die maar niet over de dood van zijn vrouw heen raakt. Verscheurd tussen het verdriet van het verlies en de obsessie om de geheimen van zijn geliefde te ontdekken, begint hij aan een emotioneel onderzoek. Wanneer hij een briefwisseling tussen twee Duitse broers tijdens de oorlog ontdekt, krijgt zijn leven een nieuwe wending en een nieuwe doel. Samen met zijn vrienden leert hij zijn leven een nieuw perspectief te geven dat verleden en heden met elkaar verzoent.

"In mijn derde roman onderzoek ik de ziel van een wanhopige en twijfelende man," vertelt Lannoo. "Liefde, vriendschap en natuur zijn de thema's waarrond het verhaal van Hubert en zijn familie is verweven." De roman speelt zich af in de idyllische omgeving van La Creuse, het vergeten Franse platteland.

Le cri du cœur is uitgegeven door Les Editions Persée in Parijs en ligt sinds vorige week in Frankrijk in de boekhandels. Vanaf 25 november 2020 is het boek ook bij ons verkrijgbaar. Wie niet kan wachten, kan het al bestellen bij o.a. Standaard Boekhandel.

Deel dit via