Docent van het studiegebied onderwijs van VIVES Kortrijk fietst voor het klimaat

Frank Devos
janallegaert.png

Van 30 november tot 8 december 2018 fietst docent Jan Allegaert, verbonden aan de opleidingen lager onderwijs en lager onderwijs via werkplekleren van VIVES Kortrijk, samen met drie vrienden naar Katowice, Polen, om er de klimaattop bij te wonen. Ze zullen er Belgische delegatieleden en deelnemers aan de top ontmoeten en hun eisen overhandigen.

Jan, Lander, Jelle en Toby gingen al met de fiets naar de Klimaattop in Parijs (COP21). Vorig jaar reden ze ook naar COP23 in Bonn en dit jaar brengen ze de afspraken en beloftes die toen gemaakt werden persoonlijk tot bij de onderhandelaars op COP24 in Katowice, Polen. 

Ze ondernemen hun tocht naar Katowice onder de vlag van Climate Express, een groep vrijwilligers die politiek ongebonden streeft naar een daadkrachtige en solidaire aanpak van het klimaatprobleem. Samen met partnerorganisaties mobiliseert Climate Express tienduizenden Belgen die op straat zullen komen voor Claim the Climate op 2 december 2018 in Brussel.

Het team van de VIVES-docent start de tocht vandaag in Bonn en zal op 8 december 2018 aankomen in Katowice, waar het enkele Belgische delegatieleden en deelnemers aan de top zal ontmoeten. "We zijn trots onszelf de Climate Express Fast Lane te noemen - we rijden om onze boodschap kracht bij te zetten,  in naam van alle aanwezigen in Brussel op Claim the Climate," aldus Jan Allegaert. 

Deel dit via