De Karmeliet heropent deuren
Een zevental jaren geleden besloot sterrenchef Geert Van Hecke het wat rustiger aan te doen en ruilde hij zijn Brugs driesterrenrestaurant De Karmeliet in voor bistro Zet’joe, al meteen weer goed voor 1 Michelinster. Maar op 28 maart ’22 gaan de deuren van de Karmeliet weer wijd open. Dan start immers het project ‘Run the Restaurant’ van de eerstejaarsstudenten Culinary Arts van VIVES Brugge Xaverianenstraat i.s.m. Hotelschool Ter Duinen in Koksijde.
De thuisbasis voor het praktijkgedeelte van deze gastronomieopleiding - de enige in België in het hoger onderwijs - is het Flanders Culinary Arts Centre (FCAC) met als vestigingsplaats De Karmeliet in Brugge. Van maandag 28 tot en met donderdag 31 maart ’22 kan je er elke middag en avond genieten van de culinaire kunsten van de toekomstige chefs.
Dit project is een onderdeel van hun opleiding. Tijdens het project ‘Run the Restaurant’ toetsen zij hun opgedane kennis aan het werkveld. Dit alles startte met een marktonderzoek, gevolgd door een brainstorm, een conceptfase, bepalen van doelgroepen, maken van een marketingplan, opstellen van de menu’s, kostprijscalculatie, bestellingen plaatsen, enz.
’s Middags serveren de studenten een 3-gangen lunch (45 EUR), ’s avonds kan je genieten van een 6-gangen diner (85 EUR). Reserveren kan via http://bit.do/culinary-arts.
De bacheloropleiding Culinary Arts is een samenwerking tussen Hogeschool VIVES campus Brugge en Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde. VIVES organiseert de opleiding en staat in voor de managementvakken, Hotelschool Ter Duinen tekent voor de culinaire kennis in de opleiding.
Meer info: www.fcac.info.