Dankzij kleine Asa en VIVES krijgen kinderen een goede verzorging in een vertrouwde omgeving

Frank Devos
verpleegkunde.png

Wie ziek is, wordt graag goed verzorgd. Dat weten ze bij VIVES als geen ander. Via simulatie-onderwijs, een innovatieve onderwijsmethode waarbij studenten in levensechte situaties worden gebracht, stoomt VIVES de bachelors verpleegkunde die morgen aan de ziekenhuisbedden staan klaar voor kwaliteitsvolle zorg. Asa is één van de kinderen die als kleuter al twee maal simulatiepatiënt was. Omdat ze dit zo fijn en belangrijk vindt, gaat ze op maandag 27 november 2017 met haar klasgenootjes op bezoek in de simulatielokalen van VIVES campus Kortrijk.

Simulatie-onderwijs gebeurt immers enerzijds met hoogtechnologische poppen maar anderzijds ook met mensen van vlees en bloed. Zo zijn er jaarlijks bijvoorbeeld acht kleuters die via simulatie-onderwijs de VIVES-studenten vertrouwd maken met de zorg voor zieke kinderen.

Het werken met kleuters dient een dubbel doel. Enerzijds maakt VIVES studenten op die manier vertrouwd met de specifieke zorg die jonge kinderen nodig hebben. Hoe praat je met kinderen over pijn? Hoe praat je met ouders? Hoe zorg je voor een geruststellende omgeving? Daarnaast blijkt dat de kinderen die als simulatiepatiënt optreden, zich veiliger voelen in een zorgcontext. Dit zorgt ervoor dat ze later minder angstig zijn wanneer ze écht zorg nodig hebben.

Asa is één van de kinderen die als kleuter twee maal simulatiepatiënt was. Omdat ze dit zo fijn en belangrijk vindt, gaat ze op maandag 27 november 2017 met haar klasgenootjes op bezoek in de simulatielokalen van VIVES. Zo kan ze haar vriendjes tonen dat ze niet bang hoeven te zijn van zorg. En dat de studenten van VIVES worden opgeleid om de beste en de liefste bachelors verpleegkunde van de wereld te zijn.

Deel dit via