Dag van de Wetenschap in 2020 gaat volledig digitaal

Frank Devos
dvdw2020.png

Liefhebbers van wetenschap, techniek en STEM kunnen zich op zondag 22 november 2020 opnieuw uitleven op de Dag van de Wetenschap. Deze jaarlijkse hoogmis van techniek en technologie gaat dit jaar volledig digitaal. En ook online draagt VIVES dit jaar zijn steentje bij.

Om 13u wordt op zondag het startschot gegeven van een vette liveshow op www.dagvandewetenschap.be en dat helemaal vanuit je kot. In de VIVES-rubriek op deze website kun je terecht voor een waslijst aan toffe activiteiten zoals wedstrijden, bouwpakketten en frisse quizjes. 

Zondag word je overladen met coole weetjes en interessante technische kennis. VIVES en de Techniekacademie geven ouders de kans om samen met hun kinderen online aan wetenschap te doen. Je meten met de beste LEGO-bouwers en –bouwsters in Vlaanderen? Warm die opponeerbare duimen alvast op en wie weet win jij een LEGO Mindstorms Uitvinderrobot.

Alle leeftijden zijn welkom om bijvoorbeeld met behulp van een micro:bit lichtjes in je kerstboom te hangen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, ontdek je zondag op de Dag van de Wetenschap. Wil je graag zo’n micro:bit, dan kun je die bij VIVES bovendien gratis krijgen.

Dag van de Wetenschap

De Dag van de Wetenschap is een initiatief van de Vlaamse overheid, die er een jaarlijks terugkerend gebeuren van maakt. De Dag van de Wetenschap wordt gecoördineerd door Technopolis en georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties.

Deel dit via