Burggraaf Dirk Frimout reikt prijzen uit van de First Lego League in VIVES Kortrijk

Frank Devos
legowedstrijd.jpg

Eén van de regionale finales van de First Lego League vindt komende zondag 25 november van 10u15 tot 17u45 plaats in VIVES Kortrijk, dit tijdens de Dag van de Wetenschap. Een recordopkomst van 39 teams met 320 jongeren en 57 begeleiders (ouders en leerkrachten) strijden voor de drie finaleplaatsen. Zij mogen dan de Vlaamse kleuren verdedigen tijdens de landenfinale op 16 februari 2019 in Eindhoven. Burggraaf Dirk Frimout, de eerste Belgische astronaut, zal zondag om 16u de prijzen uitreiken.

De First Lego League is een wereldwijde wedstrijd die 250.000 jongeren tussen de tien en veertien jaar uit tachtig landen uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema; dit jaar is dit ‘Into Orbit’. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers. Wereldwijd zijn er 28 000 teams, in de Benelux zijn er 739 teams.

Eén van deze regionale finales vindt plaats in VIVES Kortrijk tijdens de Dag van de Wetenschap op zondag 25 november 2018 tussen 10u15 en 15u45. Er worden dertien bekers uitgereikt: Champions Award, Robotontwerpprijs, Robot programmeerprijs, Robot strategie- & innovatieprijs, Robotprestatie prijs, Presentatieprijs, Teamworkprijs, Onderzoeksprijs, Innovatieve oplossingprijs, Gracious Professionalism prijs, Doorzettersprijs, Juryprijs Basisonderwijs, Juryprijs Secundair Onderwijs.

Tijdens deze First Lego Leaugue is er ook een Legotentoonstelling en een Legopubliekswedstrijd. De winnaar ontvangt een Lego Mindstorms Ev3-robot, iedereen kan er de vreemdste Lego-robots besturen en je kunt er de nieuwe Lego Innovation Studio bezoeken. Maar hoofdzaak blijft de robotwedstrijd waar je om de tien minuten vier Legorobots kunt zien die zoveel mogelijk opdrachten uitvoeren. In totaal zijn er 117 robots actief die een zo hoog mogelijke score willen bereiken. Tussen 14u en 17u zijn er voor iedere bezoeker oliebollen en een drankje voorzien.

Om 16u vindt de prijsuitreiking plaats met als gastheer Burggraaf Dirk Frimout. Hij zal het hebben over het nut van STEM en hoe het is om in de ruimte te vertoeven. Ook Rato-Education en de algemeen directeur Joris Hindryckx van VIVES helpen de prijzen uit te reiken. Alle deelnemers ontvangen een First Lego Leaguemedaille en een Legoposter.

Deel dit via