Brugge host culinaire topwedstrijden
Op de campus Brugge Xaverianenstraat vinden op zondag 27 maart '22 de vermaarde nationale culinaire wedstrijden Jeunes Chefs Rôtisseur en Jeunes Sommeliers plaats. Daaraan neemt ook Victor Darthet uit Brugge deel, VIVES-student van het graduaat in logies-, restaurant- en cateringmanagement. Een 40-tal juryleden, allen prominente chefs en sommeliers, zullen de deelnemers beoordelen.
La Chaîne des Rôtisseurs wil de ontwikkeling stimuleren van jonge koks en sommeliers over de hele wereld. Het doel van de wedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseuris is om de culinaire expertise van jonge Chefs Rôtisseurs aan te moedigen en te promoten in de traditie van de Chaîne des Rôtisseurs door hen bloot te stellen aan een competitieve omgeving met hun leeftijdsgenoten. Deze wedstrijd biedt de Jeunes Chefs de mogelijkheid om hun talent en creativiteit te laten zien in een internationale arena.
Met de wedstrijd Jeunes Sommeliers wil men het proeven en paren en de kennis van goede wijnen en andere ambachtelijke dranken stimuleren. En het helpen, aanmoedigen en ondersteunen van jonge professionals die het potentieel hebben om toekomstige topsommeliers te worden.
VIVES host wedstrijden
De hosting door VIVES is meteen ook een leermoment voor de studenten van de graduaatsopleiding logies-, restaurant- en cateringmanagement. Zij zullen de hele dag worden ingezet bij de ontvangst en catering van de verschillende juryleden en deelnemers, van ontbijt tot afsluitende receptie.
“Dit past uitstekend bij de opzet van onze graduaatsopleiding, namelijk een zeer praktijkgerichte vorming waarbij de studenten al doende leren. De opleiding van onze graduaatsstudenten bestaat dan ook voor minimum 1/3 uit werkplekleren. Dergelijke evenementen zijn voor onze studenten dan ook een fantastische kans om zich waar te maken”, aldus opleidingshoofd An Winnepenninckx van VIVES.
De winnaars stomen door naar een internationale wedstrijd, voor de Jeunes Chefs Rôtisseur in Mexico City en voor de Jeunes Sommeliers in Wiesbaden.
Logies-, restaurant- en cateringmanagement
De opleiding is geschikt voor wie houdt van eten en drinken, oog heeft voor piekfijne service en gasten in de watten wil leggen. Ook het organiseren van evenementen en het commerciële en financiële luik komen aan bod. Na twee gemeenschappelijke thema’s kunnen studenten kiezen voor de afstudeerrichting logiesmanagement. Deze afstudeerrichting leidt studenten onder andere op tot front office manager en Food & Beverage manager in een hotel.
Wie meer interesse heeft voor het restaurantgebeuren en de verfijning van de eetervaring van de gast, kiest voor de afstudeerrichting restaurantmanagement. Gespecialiseerde drankenkenners of maîtres d’hôtel worden met deze afstudeerrichting ingezet om de gastenbeleving in restaurants te optimaliseren.