Brad Pitt wordt het nieuwe gezicht van levenslang leren bij VIVES

Frank Devos
brad pitt joris hindryckx.png

Maandag stond België in rep en roer toen Hollywoodster Brad Pitt (57) opdook in Brussel. Er werd druk gespeculeerd in de pers over de komst van de acteur. VRT ontdekte dat hij in België was om zijn goede vriend en kunstenaar Thomas Houseago te bezoeken. Vandaag kunnen we trots naar buiten komen met het echte grote nieuws: Brad Pitt wordt het nieuwe gezicht van levenslang leren bij VIVES.

Brad Pitt had altijd al een hart voor cultuur. Hij heeft vaak contact met Thomas Houseago, een Brits-Amerikaanse kunstenaar die momenteel een tentoonstelling heeft lopen in De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. Houseago en Brad Pitt kennen elkaar al lang. De kunstenaar was een steun en toeverlaat tijdens de behoorlijke publiekelijk uitgevochten scheiding van Brad Pitt en die andere wereldster Angelina Jolie. Die scheiding ging er, anders dan de familienaam van Angelina doet vermoeden, lelijk aan toe. Het hoeft dus niet te verbazen dat Houseago graag zijn goede vriend Brad Pitt een voorproefje wilde geven van zijn tentoonstelling.

Naast acteur, is superster Pitt dus ook een kunstliefhebber in hart en nieren. “I’ve always thought art was very cool and since I am very cool, I can no longer ignore the fact that I don’t have a diploma postgraduaat cultuurmanagement from VIVES Hogeschool,” aldus Brad Pitt. De acteur voegt eraan toe dat we in een maatschappij leven waar levenslang leren de norm wordt en al deels is. Het klopt inderdaad dat er meer dan ooit Belgen op post-studentenleeftijd opnieuw de schoolboeken induiken. De tijden waarin we op 23 jaar denken dat we uitgeleerd zijn, liggen voorgoed achter ons.

“Ik mag Brad zeggen.” – Joris Hindryckx, Algemeen Directeur VIVES

Oorspronkelijk was het de bedoeling om pas vandaag met onze nieuwe ambassadeur voor levenslang leren naar buiten te komen, maar een superster zoals Brad Pitt kan je natuurlijk moeilijk verborgen houden voor het grote publiek,” zegt Joris Hindryckx, algemeen directeur van VIVES, “Brad Pitt is een bijzonder aangename man. Ik mag Brad zeggen. Voorlopig volgt hij de lessen via Blackboard collaborate, maar hij verlangt ernaar om ook eens een contactmoment te hebben. 

Zelf ook bijleren? Bekijk onze navormingen!

Deel dit via