Afstandsstudente VIVES maakt prentenboek voor kleuters over lactose-intolerantie

Frank Devos
milboek.png

Charlotte Dierckx uit Balen volgt aan VIVES de opleiding educatieve bachelor in het kleuteronderwijs via afstandsonderwijs. Ze heeft nu een prentenboek voor kleuters uitgebracht over lactose-intolerantie, Mil en de lactosevlinder. VIVES is met ruim 3100 afstandsstudenten marktleider in Vlaanderen. Dit academiejaar nam dit toe met bijna dertig procent.

“Het idee is ontstaan toen mijn metekindje lactose-intolerant bleek te zijn. Als kinderverzorgster en haar meter wou ik haar helpen met haar vragen: Waarom deed haar buikje pijn? Waarom mocht ze geen chocolade meer eten? We hebben samen gezocht naar een boek met antwoorden op kinderniveau, maar er was geen enkel boekje te vinden rond dit thema. Daarom heb ik zelf een idee uitgewerkt voor een verhaal. Mijn buurmeisje Mirte heeft de prachtige illustraties gemaakt voor het boek.”

Mil, een vrolijke kleuter, gaat zoals vele kleuters naar de kleuterklas. Zijn beste vriendinnetje is jarig, ze heeft lekkere cake bij... Maar helaas mag Mil geen stukje eten. Mil is een verhaal over het dagelijks leven in een kleuterklas met een knipoog naar lactose-intolerantie. Het boek Mil en de lactosevlinder van Charlotte Dierckx is te koop bij www.chartijn.be.

Afstandsonderwijs

Afstandsonderwijs is een perfect alternatief voor wie aan een nieuwe uitdaging toe is, maar niet in de mogelijkheid verkeert om dagelijks op de campus aanwezig te zijn. Dat is precies de troef van afstandsonderwijs: de combinatie werk, gezin en studie mogelijk maken.

Voor velen is het de ideale manier om - soms op latere leeftijd - hun droom waar te maken zoals het behalen van een diploma hoger onderwijs of een carrièreswitch. En vaak gebeurt dit in combinatie met werk en gezin. Dat is eveneens het geval voor mensen die in het buitenland wonen en bij VIVES een opleiding willen volgen. Of voor studenten die zich niet thuis voelen in het dagonderwijs.

VIVES heeft daartoe een flexibel systeem uitgewerkt, met zelfstudie en - voor een aantal opleidingen - een beperkt aantal contacturen. Om het studeren op afstand zo flexibel mogelijk te maken beschikt VIVES op campus Kortrijk ook over een examencentrum met een ruime keuze uit examenmomenten, ook ’s avonds en op zaterdag. Ook examens op afstand zijn mogelijk. 

Deel dit via