Afgestudeerden van VIVES Torhout ontvangen hun diploma tijdens een coronaproof gala-evenement

Frank Devos
torhoutgala.png

De directie en docenten van VIVES Torhout vonden het belangrijk om, ondanks de moeilijke periode, alle afstuderende studenten niet louter virtueel uit te wuiven. Daarom werd gisteren alles in het werk gesteld om een bijzondere proclamatie in galastijl te organiseren. Lokaal bestuur Torhout stelde hiervoor de polyvalente zaal de Mast ter beschikking.

Er studeerden dit academiejaar 199 studenten af, van wie 107 in de educatieve bachelor secundair onderwijs via dag- of avondonderwijs. 55 studenten studeerden af met een educatieve bachelor lager onderwijs via dag- of avondonderwijs. 34 studenten kozen een bijkomend onderwijsvak secundair onderwijs en 3 studenten behaalden de banaba schoolontwikkeling. Het werkveld mag opnieuw gemotiveerde en kwalitatieve leraren omarmen.

Enkele afstudeerscripties maakten kans op de jaarlijkse bachelorproef-award. De winnaar voor lager onderwijs was Céline Deraeve ("Op stap met Sophia. Een methode die hoofdzakelijk zorgt voor het aanbrengen van woordenschat en het alfabetiseren van de anderstalige nieuwkomer"). Voor secundair onderwijs mocht Lauranne Deman ("One, two? Triple!” Reflecteren studenten in een co-teachingproject meer triple-loop dan studenten in een regulier stageproject?") de prijs in ontvangst nemeen. Ze ontvingen allebei een iPad voor hun prestatie.

Door het coronavirus waren alleen de afgestudeerde studenten uitgenodigd. Ouders, vrienden en familie konden van thuis uit de proclamatie volgen via livestream. In drie tijdsloten werd de afgestudeerden tot de zaal toegelaten en naar hun tafel gebracht. Een receptie kon helaas niet, maar elke afgestudeerde kreeg wel een Oxfam-feestpakket mee voor thuis.

Deel dit via