560 studenten verpleegkunde en vroedkunde studeren dit academiejaar af aan VIVES

Frank Devos
diploma.png

Op vrijdag 21 september 2018 vindt de eerste september-promotiezitting plaats voor de afgestudeerde bachelors en verpleegkunde en vroedkunde aan VIVES Kortrijk. Zo’n 560 verpleeg- en vroedkunde-studenten behaalden het afgelopen academiejaar aan VIVES Kortrijk, VIVES Brugge en VIVES Roeselare hun bachelordiploma en nog eens 72 studenten mochten een getuigschrift in ontvangst nemen.

Daarnaast zullen tijdens de promotiezitting twee prijzen worden uitgereikt. De VBOV-award wordt uitgereikt aan de meest verdienstelijke student vroedkunde en het az Groeninge schenkt een prijs aan de meest lofwaardige verpleegkundestudent.

Vrijdag zullen aan VIVES Kortrijk 260 studenten hun diploma bachelor in de verpleegkunde in ontvangst nemen. Dit is een klein deel van de 560 studenten vroed- en verpleegkunde die dit jaar hun diploma aan Hogeschool VIVES afwerkten. De inspanningen van de studenten zullen feestelijk worden gevierd.

Daarenboven zal een prijs voor meest verdienstelijke student vroedkunde uitgereikt worden door het VBOV, de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen. Deze prijs wil de meest creatieve en ondernemende student in de bloemetjes zetten. Ook az Groeninge reikt een prijs uit. Hier wordt vooral het empathisch vermogen, de attitude en het gevoel voor initiatief en verantwoordelijkheid bij de verpleegkundestudent beloond.

In Vlaanderen is het gebrek aan zorgkundigen nog steeds groot. Ziekenhuizen kampen met een personeelstekort en daarom is het van uiterst belang dat in de opleidingen verpleeg- en vroedkunde blijvend wordt geïnvesteerd. De toenemende verantwoordelijkheid en complexiteit die komen kijken bij het beroep van verpleegkundige heeft het noodzakelijk gemaakt om ook in de opleiding veranderingen door te voeren. Dit jaar studeren dan ook de laatste studenten af die een driejarig traject gevolgd hebben. Dit wil ook zeggen dat er volgend jaar heel wat minder studenten verpleegkunde zullen afstuderen, aangezien de resterende studenten een vierjarig traject volgen.

In totaal zullen er drie promotiezittingen voor verpleeg- en vroedkunde plaatsvinden: op vrijdag 21 september 2018 voor de studenten van VIVES Kortrijk, op vrijdag 28 september 2018 voor de studenten van VIVES Roeselare en op vrijdag 19 oktober 2018 voor de studenten van VIVES Brugge Xaverianenstraat. Telkens wordt van start gegaan om 19u.

Deel dit via