17 studenten verpleegkunde VIVES campus Kortrijk trekken naar Roemenië

Frank Devos
Bachelor verpleegkunde

17 enthousiaste studenten sociale verpleegkunde van VIVES campus Kortrijk uit o.a. Kortrijk, Zonnebeke en Wijtschate vertrekken eind februari 2017 voor een week naar Cluj-Napoca in Roemenië. Omdat VIVES graag studenten aflevert met een open blik op de wereld, werkten de docenten het nieuwe vak sociaal en internationaal uit waarbinnen deze  internationale groepsmobiliteit kan plaatsvinden. Om geld in te zamelen houden de studenten in de eerste week na de kerfstvakantie een smoothie-actie in alle VIVES-campussen.

Bedoeling is dat de studenten projectmatig en zelfstandig een invulling geven aan de studiereis en hierdoor werken aan de ontwikkeling van hun internationale competenties (ICOM's) binnen het globaal kader van de mondiale duurzame ontwikkelingsdoelen 2015-2030. Allemaal dure woorden, maar wel interessante insteken die de opleiding binnen de hedendaagse maatschappij situeert en kleurt. 

“We zijn intussen al twee maand bezig aan dit project en de animo groeit om hier werkelijk 'alles' uit te halen voor onszelf, zowel persoonlijk als studiegerelateerd, en dit elke dag meer en meer”, aldus studente Eefje Verbeke. “Inhoudelijk stemmen we ons programma af met de studenten verpleegkunde van de universiteit in Cluj-Napoca.  Ook de lokale partner CM-Brugge en de Roemeense partner ADAM zitten verweven in het uitwisselingsprogramma.”

“Vormelijk krijgt ons project meer en meer invulling. We kozen een duurzaam lokaal verankerd project op het platteland van Roemenië (Oradea), vzw Sprankel, een organisatie die de meest kwetsbaren onder de Roemeense bevolking steunt. Hiertoe zijn we volop fondsen aan het werven via sponsoring (bedrijven), crowdfunding (particulieren), subsidies van de Provincie West-Vlaanderen, een weloverwogen actie (Smoothie-actie in de eerste week na de herfstvakantie op verschillende VIVES-campussen). En we verkopen ook tote-bags in onze vrienden- en familiekring."    

Deel dit via