Food Challenge 2020-2021 - Mozzarella Stretching Challenge

biotechniek

Worden jullie de winnaars van de Mozzarella Stretching Challenge? Deelnemen kan per team van 4-6 leden die allemaal in de laatste graad van het secundair onderwijs les volgen.

Stap per stap:

1. Je schrijft je team van 4-6 leerlingen laatste graad secundair onderwijs in via www.vives.be/mozzarella voor 15/01/2021 (leerlingen kunnen dit zelfstandig doen of onder begeleiding van de leerkracht).

2. Na het afsluiten van de inschrijvingen, ontvangen de teams van ons een startpakket met een basisrecept om mozzarella te maken.

3. De mogelijke rollen van leerkracht en teams in deze wedstrijd?
- Leerlingen kunnen samen deelnemen aan de wedstrijd in hun vrije tijd zonder dat dit wordt opgenomen in de lessen. De leerkracht is niet actief betrokken, maar kan de challenge wel onder de aandacht brengen bij de leerlingen.
- De leerkracht organiseert een les (1-2 lesuren) rond het maken van mozzarella zodat de leerlingen de basis mee hebben om in hun vrije tijd het recept te maken en een zo lang mogelijke stretch te realiseren. 
- De leerkracht kan enkele lessen organiseren rond het maken van mozzarella. De leerlingen werken verder in de les tot ze mozzarella hebben gemaakt en een lange stretch hebben.

4. Het doel van de challenge is om de langste mozzarella stretch te maken met je team en dit ook te demonstreren voor de camera. 

5. Je legt dit per deelnemend team vast op beeld, monteert dit en stuurt de video van jullie realisatie in via WeTransfer naar [email protected] en dit voor 31 maart 2021 (de teamleden worden kort voorgesteld, het openen van het startpakket, het maken van het recept, de stretch die jullie realiseren wordt duidelijk in beeld gebracht, eventuele bloopers,...).

6. Tijdens de prijsuitreiking op 5 mei 2021 van 14u-16u bij VIVES campus Roeselare worden alle deelnemende teams uitgenodigd. Daar worden de winnaars bekend gemaakt. Alle aanwezige deelnemers ontvangen een goodiebag en het winnend team krijgt 100 gratis pizza's!

Belangrijke data:
- Aanmelden voor de wedstrijd kan via deze pagina tot en met 15 januari 2021.
- De video van het proces wordt ingestuurd voor 31 maart 2021.
- De prijsuitreiking gaat door op woensdag 5 mei 2021 van 14-16 uur.

Na het afsluiten van de aanmeldingen krijgt ieder team van ons een gratis startpakket met basisrecept. Dit pakket kan afgehaald worden op een campus van VIVES in Brugge, Roeselare of Kortrijk.  Jullie gaan met je groep aan de slag in de klas of ergens anders, zoals hierboven werd omschreven.

De Mozzarella Stretching Challenge is een organisatie van ARhus, POM West-Vlaanderen, Milcobel en de docenten van de afstudeerrichting voedingstechnologie van VIVES.

Reglement

mozzalogo.jpg

Aanmelden is niet meer mogelijk.

De uiterste datum om je aan te melden is voorbij.
Deel dit via